Уха, 200 вата не са малко , това прави около 15-16 ампера ток. Ако и моите са с такава мощност ще трябва да си ги отделя с реленце за всяка една свещ. Понеже спомена нещо за още 10-15лв, би ли споменал какво точно имаше предвид?
Известие
Collapse
No announcement yet.
свещи за подгряване на антифриз при жтд моторите
Collapse
X
-
На 156 цата имах фабрично подгрев с 3 свещи.От температура под 17 градуса до -8 работи само едната свещ под - 8 се вкючват и 3 те. Парадокса беше че на - 15 загряваше в купето по бързо от колкото когато е около нулата.Мислех да разменя релетата за да се вклучват първоначално двете свещи и допълнително третата.За толкова години ми беше изгоряла само една свещ която беше заменена с оригинална.Last edited by 136; d.m.y г., 00:13.CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениеУха, 200 вата не са малко , това прави около 15-16 ампера ток. Ако и моите са с такава мощност ще трябва да си ги отделя с реленце за всяка една свещ. Понеже спомена нещо за още 10-15лв, би ли споменал какво точно имаше предвид?
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение....подгрева е с 4 свещи от пежо 2.0 ХДИ. ...Last edited by Linkestis; d.m.y г., 21:39.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщениеКолега провери си хубаво свещите защото на Пежо и Рено свещите не са по 200 вата а по 300 вата/AET 11 721 054 – 12V/300W/.Все пак са 4 броя за разлика от алфовите които са 3 по 200 вата, да няма олелеAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Горе главата, нищо че е празна...
Comment
-
Ако му е ори алтернатора,тоест 100 амперов може и да клекне с 4 свещи по 300 вата.А ако собственика на Пежото е сменял свещите с такива по 200 вата ще устиска.mirchozo,защо не извадиш една свещ да видиш какво пише на нея и да си спокоен?sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Баси мамата, ако наистина са по 300 вата, то 1200 вата всичките, т.е. 100 ампера за 4те свещи. Като ги свалях от донора, кабелите им бяха по 4 мм2 за всяка двойка свещи. Не ми се вярва 4 мм2 да издържи 50 ампера, едно време съм ги учил тия неща, ама уви малко помня от тия подробности. Абе и да изгори динамото, ще си взема от пежо, ко пък толкозAlfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
Comment
-
Тези които са с по 4 свещи оригинално са по 300 вата.Сменят ги с по-евтина алтернатива от тези на Беру и са по 200 вата.За това ти казвам да извадиш една и да видиш на нея номера й.Така вече ще си спокоен,спокойно може да изключиш една или две от свещите с цел да предпазиш алтернатора.sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
По снимка на бушони може и да имаш,но провери на входящият маркуч на парното дали имаш тяло със свещи.Друг сигурен начин нямаsigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
-
Първоначално публикувано от sole_moe Покажи съобщениеКолеги аз по какъв начин мога да разбера дали имам подгрев на антифриза
Ако е въпрос, проследи маркучите на парното. По принцип тази екстра стои на входящия маркуч на парното (този който излиза от корпуса на термостата и влиза в парното). Представлява алуминиево изделие (прилича на свит юмрук), с три свещи боднати в него, съответно и дебели кабели свързани към тия свещи, както и свързаните към него макручи.Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
Comment
-
МОже и да е отговорено, но това нещо може ли да се добави и да се направи, както е фабрично, а не да се режат/връзват жички и т.н?156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison
OEM & Ventura Garage
http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW
Comment
Comment